Om föreningen

Friskis&Svettis

Friskis&Svettis är en ideell organisation utan vinstintresse. De aktiva i föreningen, såväl ledare som andra funktionärer, jobbar utan ekonomisk ersättning. Intäkter och de eventuella överskott som föreningen gör under ett verksamhetsår går tillbaka till medlemmarna i form av exempelvis utbildning av funktionärer (ledare, värdar m.fl.) samt förbättrade träningsmöjligheter såsom upprustning av musikanläggningar m.m.

Ideellt arbete är tidskrävande, och F&S ställer höga krav på såväl ledare som andra funktionärer. Vi som är lite mer engagerade än "bara" i själva träningen gör det helt enkelt för att det roligt och givande. "Man får tillbaka", "Man träffar så mycket folk" är några av argumenten. Under hela året anordnas träffar och utbildningar som man som funktionär har tillgång till. Engagemanget blir därmed lärorikt och givande för både kroppen och knoppen!

Vår förening

Vi har verksamhet på tre orter i kommunen: i Trosa (Tomtaklintskolan), i Vagnhärad (Hedebyskolan) och i Västerljung (Kyrkskolan). Sedan hösten 2008 har vi även lokal i Åda mitt mellan Trosa och Vagnhärad. Inför hösten 2015 utökades denna från en till två hallar, där den ena är speciellt avsedd för spinning och den andra för t ex cirkelfys, skivstång, yoga och minde jympagrupper. Kartor hittar du här.

Trosa-föreningen har närmare 500 medlemmar. Som medlem är du en del av en stor organisation som bara växer. Friskis&Svettis har totalt över 500.000 medlemmar i Sverige, däribland cirka 15.000 funktionärer. 

Vill du veta mer om Friskis&Svettis, eller söka efter en annan F&S-förening, klicka på Friskis&Svettis Riks i raden längst ner på sidan.

Jympa i Tomtaklinthallen.