Vilka sitter i styrelsen?


Nicke

Niklas Berge

är ordförande i föreningen. Här är en del av det han skriver i sin blogg här på hemsidan.

Mitt Friskis-engagemang:

Gick med i föreningen 1985 på våren och kom nästan omedelbart in i någon funktionärsroll – kommer inte ihåg om det var som revisor eller styrelseledamot. Har under min tid med Friskis haft de flesta funktionärsroller inklusive varit ordförande i några tidigare perioder (har dock inte lett Vänta barn jympa – en intensitet vi hade på 80 talet). De senaste åren har jag varit sekreterare i styrelsen. Utbildades till jympaledare 1987 och ledde allt från lättjympa (nuvarande bas) till styrkemedel och intensivjympa under cirka 15 år, men fick lov att tagga ner när kroppen (knäna) sa ifrån. Sedan två år leder jag, tillsammans med Micke, Cirkelfys i vår suveräna lokal på Åda. En passande aktivitet för gamla utslitna jympaledare.

Familj: har jag också. Min fru Margareta var också jympaledare under en följd av år men trivs nu bäst som motionär. Har också två ungar som är ledare – Elin (här i Trosa) och Erik (i Stockholmsföreningen) – och två till, varav den ena tränar regelbundet och den andra har helt andra intressen.

Liv utanför Friskis: har jag väl också. Deltidsarbetande pensionär. Syns regelbundet på värmeverken i Trosa och Vagnhärad och emellanåt på Studsvik, men har fått lov att trappa ner en del på företagsamheten för att hinna med fritidsintressena. Jag är tekniknörd och åkte en del motorcykel tidigare men har lagt det på hyllan efter några marksyningar. Håller också på att renovera en gammal bil (som jag haft sedan 1966) så nu är det mycket svetsa och bocka bilplåt. Gillar hantverksarbete så jag gör allt själv när nått ska fixas hemma (nytt duschrum till exempel).

Maritha

Maritha Neiberg Karlsson

är styrelsemedlem och kassör. 


Mitt Friskis-engagemang:
 Jag har tränat i Friskis i ca 10 år. Jag är ”bara” motionär och har inga andra ledaruppdrag i Friskis. För fem år sedan sökte föreningen en ny kassör. Jag har tidigare erfarenhet av förenings- och kassörsarbete så jag anmälde mig till uppdraget och blev därmed invald i styrelsen. När jag tränar så spinner jag helst, men även Flex soft och vanlig golvjympa tycker jag är roligt. 

Familj: Jag är gift och jag har två egna barn och två bonusbarn, tillsammans har vi ett ”sommarbarn” sedan 1997. Alla barn är vuxna och utflugna. Barnbarn har jag fem och ett till är på väg.

Intressen: Mina övriga intressen är natur, trädgård, båt och naturligvis barn. Jag är också styrelsemedlem i Majblomman här i kommunen.

Arbete: Jag arbetar i vården, vilket jag har gjort i hela mitt vuxna liv.


Anna OC

Anna Olsson Ceder

är styrelseledamot och sitter i verksamhetsgruppen

Mitt Friskis engagemang: 
Från att inte tycka att jympa var min grej över huvud taget blev jag medlem 1990 hos Friskis&Svettis i Södertälje, efter blev det en sväng till Trosaföreningen. I samband med en flytt hamnade jag i Örebro och deras Friskis&Svettis, för att sedan 2004 tillhöra denna fantastiska mycket trevliga förening Trosa igen. Jag var under en period värd i föreningen. Nu sedan våren 2017 sitter jag i styrelsen, jag är även en del av verksamhetsgruppen. Jag tränar så ofta och mycket jag kan. Friskis&Svettis har en stor och viktig plats i mitt liv.

Familj: Sedan 2004 bor jag med min familj i vår vackra kommun Trosa. Jag har två vuxna, utflugna barn. Till familjen hör två goa hundar och katten Svante.

Mitt liv utanför Friskis&Svettis: Jag trivs att vara i rörelse. Jag jobbar mycket och ofta, jag jobbar gärna i det egna företaget och lika gärna som anställd. 


IMG_5807

Susanne Fältö

är styrelsemedlem

Jag flyttade ner till Trosa från Salem för fyra år sedan. Trosa är en underbar plats med lugn och nära till natur.
Jag arbetar med ekonomi och på fritiden är jag med familjen, tränar med Friskis, golfar, vandrar och åker ut med båten.
Mitt Friskis-engagemang: Jag har tidigare arbetat som ekonomiansvarig på Friskis&Svettis i Stockholm. Då fick jag upp ögonen för denna fantastiska ideella förening med så stort träningsutbud. Engagemanget i föreningen ökar min lust att välja F&S framför andra träningsanläggningar.
Jag är glad över att få vara en del av Trosa-föreningen.Riita P

Riitta Poutiainen

är styrelsemedlem.

Mitt Friskis-engagemang: Jag har bott större delen av mitt vuxna liv utomlands och efter återkomsten till Sverige hamnade vi hösten 2013 i Trosa. Jag har genom åren motionerat till och från och sökte mig här först till Trosa Sportclub för gruppträning. Jag hörde om Friskis & Svettis här, men trodde att där bedrivs mest ”lättjympa”. F&S hade dock spinning på schemat, vilket Sportcluben då inte hade, så jag beslöt mig att pröva på och blev genast fast! Vilket driv, vilken entusiasm och vilken glädje ledarna utstrålade! Sportcluben lämnade jag och utökade spinningen på F&S med skivstång och senare power hour och även cirkelfys om tidsschemat inte kolliderar. När behovet av nya styrelsemedlemmar aviserades hösten 2015, anmälde jag mig och blev styrelsemedlem efter årsmötet 2016.

Familj: Gift sedan många år med Kibru och vi har en vuxen son i Stockholm. Det gladde mig verkligen när Kibru också började med spinning på F&S. Han tycker att det är en toppenbra och tuff träningsform.

Mitt övriga liv: Född i Finland, vuxit upp i Bergslagen, Australien, Sörmland (Oxelösund) och Linköping.  Utbildad läkare på KI/KS och till barnläkare i Västerås. Arbetat för FN, mest Unicef, i Etiopien, Kambodja, Indonesien, Tanzania, Ukraina och Östtimor.  Mitt liv har centrerats kring mitt arbete och det har inte funnits så mycket tid över för annat. Nu, som pensionär, försöker jag bland annat lära mig hur man tar hand om en trädgård, förfina en tidigare knappt existerande kokkonst, njuta av att kunna läsa annat än facklitteratur, se hela serier på TV, lösa korsord, och återuppta kontakten med familjen.

 

IMG_5803

Magnus Östborg

är styrelssuppleant

Jag flyttade till Trosa med min sambo sommaren 2015. Eftersom en stor del av min fritid ägnas åt träning sökte jag ganska omgående vad det fanns för utbud på orten och kom fram till att Friskis var värt att testa. Det visade sig också vara ett bra val, med tanke på både utbud och tillgänglighet.
Familj: Jag är 46 år gammal, född och uppvuxen i Stockholm, med ett förflutet som amatörmusiker. När det intresset svalnat ganska så rejält så har jag de senaste sex-sju åren börjat fokusera mer på träning. Främst landsvägscykel under vår/sommar/höst och spinning (även lite cirkelfys ibland) under vintermånaderna.
Mitt Friskis-engagemang: Min relation till Friskis & Svettis var obefintlig innan jag började hänga på Åda. Men med det öppna mottagandet jag fick när jag kom som ny och det engagemang som vår förening har, känns det väldigt roligt att få vara med och bidra i arbetet bakom och kring våra gemensamma träningsaktiviteter.Lasse H

Lasse Heintz

Styrelsesuppleant

Mitt Friskis-engagemang: 
Jag började kör lite spinning på Åda för ungefär fyra år sedan för att få lite bättre kondis, blev tillfrågad inför årsmötet om jag var intresserad av styrelseuppdrag i Friskis och på den vägen är det. 

Familj: Gift med Anneli sedan 1977 och har tre utflugna barn plus tre barnbarn. Vi bor i skogen på Tureholmshalvön sedan 1990.

Arbete: Jobbar ungefär halvtid med de sex gym som vi driver, tidigare drev jag kommunala idrottsanläggningar (sim- och sporthallar) på entreprenad under en 20-årsperiod. 

Intressen: Återupptog kanotpaddlingen 2009 efter 30 års uppehåll och det urartade ganska omgående till att omfatta träning 8-10 pass/vecka. Jag har de sista åren mer övergått till att paddla surfski, vilket är en kanot speciellt byggd för havspaddling i stora vågor, man kör i medsjö från punkt A till B och det gäller att ”länka vågorna” dvs gå från en våg till en annan med minimal kraftinsats.